ГоловнаПолітика

Бабич, який так і не став послом РФ в Україні, претендує на місце Суркова в Кремлі

Його можуть призначити помічником Путіна вже цього тижня.

Бабич, який так і не став послом РФ в Україні, претендує на місце Суркова в Кремлі

Президент Росії Володимир Путін цього тижня проведе кадрові перестановки у своїй адміністрації, повідомляє газета "Коммерсант".

Видання стверджує, що кадрові маневри можуть зачепити деяких помічників і радників Володимира Путіна, зокрема Владислава Суркова, який відповідає за напрямок СНД, Абхазії, Південної Осетії й Україну.

За відомостями "Коммерсанта", на місце Суркова претендує Михайло Бабич, якому 2016 року Україна відмовила в агремані на призначення російським послом.

Інше російське видання РБК 11 травня повідомляло про прийдешню відставку Владислава Суркова. Джерела агентства стверджували, що його команда мала конфлікт із силовиками, в тому числі з відповідальними за контррозвідку на окупованій Росією території Донбасу.

У той самий час "Коммерсант" пише, що на посаду куратора "ДНР" і "ЛНР" можуть призначити силовика. Такий варіант можна буде розглядати як знак того, що "на українському напрямку все погано".

Нагадаємо, Михайло Бабич народився в Рязані 1969 року, 1990 року закінчив Рязанське вище військове командне училище зв'язку. Працював першим заступником голови Федерального агентства регулювання продовольчого ринку при Мінсільгоспі РФ, обіймав посади віце-губернатора спочатку Московської, потім Івановської областей, з листопада 2002 рік по лютий 2003 році був головою уряду Чечні.

У 2003 році Бабич працював помічником міністра економічного розвитку і торгівлі РФ, потім був депутатом Держдуми від "Єдиної Росії". З грудня 2011 обіймає посаду повпреда РФ у Приволзькому федеральному окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram