ГоловнаСвіт

КДБ Білорусі затримав чиновника на хабарі у 200 тис. доларів

Затриманий вже дає свідчення.

КДБ Білорусі затримав чиновника на хабарі у 200 тис. доларів
Фото: gp.gov.ua

У Білорусі затримано помічника президента країни, інспектора в Гродненській області Сергія Ровнейка. Чиновника затримали на гарячому - під час отримання хабара в розмірі 200 тис. доларів.

Зараз чиновника помістили в СІЗО, він дає свідчення, повідомляє прес-служба КДБ.

Понад рік тому правоохоронні органи дізналися, що Ровнейко отримував хабарі від "різних осіб" за "вирішення питань, які належать до його компетенції". Відтоді за діями чиновника стежили, санкцію на це дав президент країни Олександр Лукашенко, пояснили в КДБ.

Проти Ровнейка порушили справу за ч. 3 ст. 430 білоруського Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі або особою, яка займає відповідальне становище). Максимальне покарання за цією статтею становить до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Чиновника призначили на посаду помічника Лукашенка 25 червня 2015 року. До цього він очолював Головне управління контролю за роботою галузей сфери матеріального виробництва в Комітеті держконтролю Білорусі. На сайті президента ім'я Ровнейка згадується один раз - в повідомленні про його призначення.

Нагадаємо, раніше білоруський суд засудив громадянина України Павла Шаройка до 8 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram