ГоловнаСвіт

Ізраїль проводить військову операцію в секторі Газа (оновлено)

Авіація розбомбила три військові бази угруповань "Ісламський джихад" і "Хамас".

Ізраїль проводить військову операцію в секторі Газа (оновлено)
Израиль, ВВС
Фото: EPA/UPG

Ізраїль у відповідь на мінометний обстріл з території сектора Газа завдав ударів по цілях у цьому палестинському регіоні. Ізраїльська авіація розбомбила три військові бази угруповань "Ісламський джихад" і " Хамас", повідомили палестинські радикали у вівторок, 29 травня, передає  DW. Про жертви не повідомляється.

Ізраїльська армія у Twitter підтвердила, що зараз у секторі Газа проводиться військова операція.

Раніше ізраїльська армія повідомила, що палестинці випустили по Ізраїлю щонайменше 28 мінометних снарядів, більшість із яких нейтралізувала система ППО "Залізний купол".

Оновлення. Пізніше армія Ізраїлю повідомила про другу за день атаку із сектора Газа.

Нова атака припала на промзони Ашкелона і Сдерота. "Система «Залізний купол» перехопила кілька снарядів", - наголошено в повідомленні у Twitter.

Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман написав у Twitter, що армія країни атакувала об'єкти інфраструктури бойовиків, включаючи проритий ними тунель.

Це перший випадок мінометного обстрілу Ізраїлю з 30 березня, коли на кордоні Ізраїлю і сектора Газа почалися масові протести палестинців. У результаті розгону ізраїльською армією цих акцій протесту з 30 березня загинули більш ніж 120 палестинців, кілька тисяч чоловік були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram