ГоловнаСвіт

Собчак поспілкувалася із Сенцовим по відеозв'язку

"У нього дійсно випали два зуби, цинги, каже, поки що немає".

Собчак поспілкувалася із Сенцовим по відеозв'язку
Фото: EPA/UPG

Російський політик Ксенія Собчак повідомила, що розмовляла по відеозв'язку із засудженим в Росії українським режисером Олегом Сенцовим.

Про це вона написала у своєму Twitter.

За її словами, режисер відмовився припинити голодування.

"Щойно особисто говорила з Олегом Сенцовим по відеотелефону. Умовляла припинити голодування. Але він налаштований рішуче і просить не вмовляти змінити рішення", - написала Собчак.

"У нього дійсно випали два зуби, цинги, каже, поки що немає. Просто жахливо його шкода. Худий, блідий", - додала вона.

Напередодні уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що домовилася з ФСВП про проведення відеозв'язку із Сенцовим на прохання сенатора, матері Собчак Людмили Нарусової. Раніше російський омбудсмен обіцяла відвідати політв'язня в колонії, але передумала. Причиною такого рішення вона назвала розлив річки в цьому районі.

Сенцов почав голодування 14 травня. Єдиною умовою його припинення він назвав звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. Напередодні Сенцов почав отримувати підтримувальну терапію.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів. Кольченка засудили до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му обміняли, Чирній залишається в колонії у Магадані.

Сьогодні, 31 травня, Кольченко оголосив голодування на знак солідарності із Сенцовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram