ГоловнаСвіт

Німеччина посилає сильний сигнал підтримки Україні, - посол Райхель

Україну відвідають одразу два високопоставлені представники Німеччини впродовж одного тижня.

Німеччина посилає сильний сигнал підтримки Україні, - посол Райхель
Фото: fakty.ictv.ua

Відразу два візити високопоставлених представників Німеччини в Україну впродовж одного тижня свідчить про турботу Німеччини про Україну.

Про це в коментарі LB.ua повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.

"Німеччина - друг України і надає їй серйозну підтримку. Те, що впродовж усього одного тижня і президент Штайнмаєр, і міністр закордонних справ Маас відвідують Україну, свідчить про те, що ми дбаємо про цю країну та її народ. Цю активну позицію ми і надалі збережемо", - сказав дипломат.

Як розповіли LB.ua в посольстві Німеччини в Києві, в Україну наступного тижня прибудуть президент Франк-Вальтер Штайнмаєр і голова МЗС Гайко Маас. 

Президент Німеччини 29-30 травня проведе в Києві переговори з президентом України Порошенком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, дізнається про стан реформ в Україні і виступить з промовою перед студентами Національного університету "Києво-Могилянська академія". 30 травня з нагоди Українсько-німецького року мов Штайнмаєр зустрінеться в Києві з учнями і вчителями, які вивчають і викладають німецьку мову, а у Львові - зі студентами та викладачами германістики. При цьому він також відзначить 10-річчя ініціативи "Школи: партнери майбутнього". В рамках програми також передбачено дві зустрічі з представниками преси.

Під час візиту голови МЗС Німеччини попередньо заплановані зустрічі в Києві з президентом України Петром Порошенком, міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, а також із представниками місії СММ ОБСЄ. Крім того, запланована поїздка німецького міністра на лінію зіткнення на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram