ГоловнаСвіт

Facebook вперше відзвітував про роботу штучного інтелекту мережі

З початку року ІІ розпізнав і видалив 583 млн фіктивних акаунтів.

Facebook вперше відзвітував про роботу штучного інтелекту мережі
Фото: EPA/UPG

Соціальна мережа Facebook в першому кварталі 2018 року видалила 583 млн фіктивних облікових записів, або 3-4% місячної аудиторії. Зазвичай такі акаунти вилучалися протягом декількох хвилин після їх створення. Про це йдеться в звіті Фейсбуку про роботу штучного інтелекту, який повинен захистити користувачів від потоку неправдивої інформації, порнографії і повідомлень, що розпалюють ненависть. Документ займає 86 сторінок.

За даними Facebook, в січні-березні були видалені 865,8 млн постів, які не відповідають вимогам. Найчастіше вони містили спам.

За останні 18 місяців Facebook істотно посилила заходи, спрямовані на виявлення неналежного контенту і огорожу від нього користувачів, зазначив віце-президент компанії з управління продуктами Гай Розен.

У січні-березні ІІ, за оцінками Facebok, виявив 99,5% з 1,9 млн спроб розмістити повідомлення, що містять заклики до тероризму. Крім того, система впізнала 95,8% з 21 млн постів із зображеннями оголеного тіла і 85,6% з 3,4 млн сцен насильства.

Разом з тим повідомлення, що розпалюють ненависть, роботу відрізнити набагато складніше - комп'ютерний розум не розуміє культурні і контекстуальні особливості, тому в цій категорії Facebook багато в чому залежить від співробітників-модераторів. Лише 38% з віддалених постів з виразом ненависті і ксенофобії були виявлені ІІ.

Звіт не містив кількісних показників, що характеризують боротьбу соцмережі з фейковими новинами.

Нагадаємо, конгресмени-демократи Комітету з розвідки Палати представників США опублікували копії проплачених "фабрикою тролів" публікації в Facebook, створених для впливу на американських виборців під час президентських виборів 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram