ГоловнаСвіт

Американський суд відмовився закрити справу Манафорта

Слідство хоче зрозуміти, що пов'язувало Манафорта і Януковича.

Американський суд відмовився закрити справу Манафорта
Фото: globallookpress.com

Суддя Емі Берман Джексон у США відмовився закрити справу проти колишнього голови виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Адвокати Манафорта заявляли, що підставою для закриття справи має бути те, що вона не пов'язана з розслідуванням втручання Росії в американські вибори 2016 року. Сторона Манафорта заявляла, що справу повинні закрити на тій підставі, що Манафорт мав бізнес в Україні за два роки до виборів 2016 року.

Суддя столичного округу Колумбія погодився, що справа проти Манафорта не пов'язана з виборами безпосередньо, але для слідчих "логічно і доречно" з'ясувати стосунки Манафорта з колишнім президентом України Віктором Януковичем.

Нагадаємо, Манафорта звинувачено у зв'язку з його лобістською роботою для колишнього президента України Віктора Януковича в період перед початком його роботи керівником кампанії Трампа в середині 2016 року. Звинувачення проти Манафорта включають змову з метою відмивання грошей, змову з метою обману уряду США і відмову від реєстрації лобістом іноземного уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram