ГоловнаПолітика

Янукович розповів про свої стосунки з Манафортом

Він стверджує, що грошей не платив і особистих контактів не мав.

Янукович розповів про свої стосунки з Манафортом
Янукович во время пресс-конференции в Москве,2 марта 2018.
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович на прес-конференції в Москві розповів про свої стосунки з американських політтехнологом Полом Манафортом, якому висунули звинувачення в США.

Янукович стверджує, що ніколи Манафорту не платив, а в останні роки спілкування між ними взагалі припинилося.

"Ми почали працювати в другій половині 2005 року. І виборча кампанія до парламенту навесні 2006 року проходила за участю Пола Манафорта і його людей, які працювали з апаратом Партії регіонів України. Потім були вибори 2007 року, восени, позачергові вибори парламенту. Потім були президентські вибори в 2010 році. Весь цей час Пол Манафорт мав справу з апаратом Партії регіонів. Я особисто не підписував з ним ніяких угод. Я особисто не встановлював ніяких сум оплат за його роботу, і цю тему з ним ніколи не обговорював. У відносинах між нами питань про його фінансові винагороди чи оплату взагалі не було", - заявив Янукович.

Після виборів 2010 року, стверджує Янукович, Манафорт залишився його радником на громадських засадах.

"Коли розглядалися міжнародні питання, Пол Манафорт як радник брав у них участь. Як таких особистих контактів у мене з ним не було. Він працював в основному з Адміністрацією президента", - заявив Янукович.

У 2014 році, коли колишній президент утік з України, їхнє спілкування повністю припинилося.

Нагадаємо, в грудні Манафорту та його діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента під час занять лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім сховав ці кошти від оподаткування.

У лютому спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер подав новий обвинувальний вирок, який стверджує, що Манафорт у 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram