ГоловнаСвіт

Манафорт здався ФБР

Звинувачення також висунено колишньому бізнес-партнеру Манафорта Ріку Гейтсу.

Манафорт здався ФБР
Пол Манафорт
Фото: edition.cnn.com

Колишній голова передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт здався федеральній владі.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, о 8:15 за місцевим часом (14:15 за Києвом) Манафорт увійшов у будівлю ФБР разом зі своїм адвокатом, щоб здатися владі. Це сталося після того, як джерело NYT повідомило, що йому висунено звинувачення в рамках розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори.

Як пише газета, звинувачення також висунено колишньому бізнес-партнеру Манафорта Ріку Гейтсу.

ФБР пред'явило колишньому голові виборчого штабу президента Дональда Трампа Полу Манафорту звинувачення за 12 епізодами, в тому числі у змові проти влади США, йдеться в заяві відомства, уточнює The Hill.

Серед інших епізодів звинувачення - відмивання грошей, хибні заяви і сім випадків замовчування рахунків у зарубіжних банках.

Документ з переліком відповідних звинувачень опубліковано на сайті Мін'юсту США

Манафорт був під слідством у справі про порушення федерального податкового законодавства, відмивання грошей і неналежне розкриття даних про іноземне лобіювання. Ім'я Гейтса фігурує в документах компаній, створених на Кіпрі фірмою Манафорта. Як з'ясувала газета, через ці компанії проводили платежі від політиків і бізнесменів у Східній Європі.

Раніше 30 жовтня BuzzFeed дізнався, що ФБР перевіряє кілька пов'язаних з Манафортом грошових переказів на суму близько $3 млн, зроблених у 2012-2013 роках. Ці гроші приходили з Кіпру і Карибських островів у компанії в США. Перед цим джерело CNN повідомило, що Федеральне велике журі у Вашингтоні схвалило висунення спецпрокурором Робертом Мюллером перших офіційних звинувачень у рамках розслідування про ймовірне російське втручання в президентські вибори у США. Зазначали, що перші затримання намічено на 30 жовтня.

Манафорт очолив виборчу кампанію Трампа в травні 2016 року, проте був змушений покинути свою посаду після повідомлень про його тісний зв'язок з колишнім президентом України Віктором Януковичем, якому допомагав на виборах. Пізніше команду Трампа запідозрили у зв'язках з Росією, через що ФБР отримало новий ордер на прослуховування Манафорта, припускали джерела CNN.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram