ГоловнаСвіт

ФБР знайшло підозрілі перекази Манафорта

Екс-голові штабу Трампа сьогодні можуть висунути підозри.

ФБР знайшло підозрілі перекази Манафорта
Пол Манафорт
Фото: politeka.net

ФБР визнало підозрілими кілька банківських переказів, зроблених компаніями, пов'язаними з екс-головою виборчого штабу Дональда Трампа Полом Манафортом.

Як повідомляє видання BuzzFeed, ФБР, вивчаючи діяльність Манафорта, виявило 13 підозрілих переказів, які пов'язані з політиком офшори здійснювали у 2012-2013 роках. Йдеться приблизно про $3 млн.

Гроші проходили через рахунки на Кіпрі і в острівній державі Сент-Вінсент і Гренадіни, а, врешті, потрапляли у США.

За даними видання, знайти перекази фахівцям ФБР вдалося під час розслідування, протягом якого вони з'ясовували, чи приховував Манафорт гроші від податкового відомства і чи допомагав відмивати гроші попередньому керівництву України.

При цьому у ФБР не пояснили, чи має відомство докази незаконності дій Манафорта.

Раніше телеканал CNN повідомляв, що в рамках розслідування можливого втручання Росії з'явилися перші підозрювані, яким найближчим часом можуть бути висунені звинувачення. Манафорт був одним з підозрюваних у тому, що здійснював контакти між представниками Росії і співробітниками штабу Трампа.

25 жовтня мангеттенська прокуратура повідомила, що проти Манафорта було відкрито нове розслідування у зв'язку з відмиванням грошей. Сам він усі підозри на свою адресу відкидав.

Манафорт очолив виборчу кампанію Трампа в травні 2016 року, проте був змушений покинути свою посаду після повідомлень про його тісний зв'язок із колишнім президентом України Віктором Януковичем, якому допомагав на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram