ГоловнаСвіт

Ураган "Герварт" забрав життя не менш як п'яти людей у Європі

У Берліні оголошено надзвичайний стан. 

У Чехії, Польщі та Німеччині не менш як п'ять чоловік загинули внаслідок урагану "Герварт", передає Німецька хвиля.

Як повідомила чеська влада в неділю, 29 жовтня, повалені вітром дерева вбили чоловіка й жінку. Польський водій потрапив у смертельну аварію, зіткнувшись із колодою, що впала на дорогу, ще одна людина також загинула через повалене дерево. У Німеччині 63-річний чоловік потонув під час штормового припливу в бухті на Північному морі.

Десятки поїздів у Чехії були скасовані, на півночі країни рівень води в річках піднявся до вкрай небезпечної позначки. Сотні тисяч квартир і будинків у Польщі та Чехії залишилися без електрики.  

У Німеччині як запобіжний захід було призупинено рух поїздів у семи федеральних землях, численні дороги перекриті через повалені дерева. У Верхній Баварії поліція тимчасово заборонила рух по автобану А8 на ділянці завдовжки близько восьми кілометрів через загрозу падіння дерев. Найбільш руйнівним "Герварт" став на півночі та сході країни.

У Берліні оголошено надзвичайний стан, пожежна служба попередила про небезпеку обвалення конструкцій і дерев. У порту Гамбурга штормовий приплив води призвів до затоплення вулиць, підземних гаражів, рівень Ельби в міському районі Санкт-Паулі на три метри перевищив середньостатистичний показник під час розливу річки.

Через сильний вітер у Франкфурті літак компанії Lufthansa, що летів із Х'юстона, мусив здійснити незаплановану посадку в Штутгарті.

Нагадаємо, на початку жовтня в Німеччині ураган "Ксав'єр" забрав життя шести чоловік.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram