ГоловнаСвіт

Ісландська коаліція втратила більшість за результатами дострокових виборів

Один з її членів взагалі не пройшов до парламенту.

Ісландська коаліція, яка була сформована Партією незалежності, Партією реформ і "Світлим майбутнім", втратила більшість в парламенті за результатами дострокових виборів.

Про це повідомляє Iceland Monitor.

Партія незалежності виграла вибори з результатом 25,3%, але втратила відразу п'ять мандатів. Партія реформ з 6,8% голосами втратила три мандати, а "Світле майбутнє" взагалі не пройшло в нове скликання.

У новому парламенті Ісландії будуть представлені вісім партій. Рух лівих "зелених" набрав 16,9%, Соціал-демократичний альянс - 12,1%, Партія центру - 10,8%, Прогресивна партія - 10,5%, Піратська партія - 9,2%, Народна партія- 6,9%.

Для формування більшості в Ісландії треба 32 мандати.

Дострокові вибори в Ісландії призначили в зв'язку зі скандалом, в центрі якого опинився прем'єр-міністр країни Б'ярні Бенедиктссон. Батько Бенедиктссон намагався видалити зі спеціального кримінального реєстру дані про людину, яка була засуджена за зґвалтування і вже відбула термін покарання. Невелика ісландська партія "Світле майбутнє" звинуватила консервативну Партію незалежності, очолювану прем'єром, в спробі приховування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram