ГоловнаСвіт

Уряд Іспанії запропонував Пучдемону готуватися до виборів

Вибори призначено на 21 грудня. 

Уряд Іспанії запропонував Пучдемону готуватися до виборів
Фото: EPA/UPG

Уряд Іспанії "вітатиме" участь відправленого у відставку глави Каталонії Карлеса Пучдемона в  майбутніх виборах до регіонального парламенту. Про це агентству Reuters заявив офіційний представник кабміну Іньїго Мендес де Віго в суботу, 28 жовтня, передає DW.

"Якщо Пучдемон хоче продовжити участь у політиці, що є його правом, він має готуватися до наступних виборів. Я абсолютно впевнений, що він зможе проявити себе в демократичній опозиції Мадриду", - зазначив Мендес де Віго.

На день раніше, 27 жовтня, Пучдемон був звільнений з поста глави адміністрації Каталонії після активації 155-ї статті іспанської конституції. Це сталося після того, як регіональний парламент того самого дня проголосував за незалежність Каталонії. За рішенням іспанського уряду Женералітат Каталонії з 28 жовтня 2017 року очолила віце-прем'єр Іспанії Сорайя Саенс де Сантамарія.

Мадрид також звільнив увесь регіональний уряд, розпустив парламент і призначив нові вибори на 21 грудня. Сам Пучдемон закликав до "мирного протистояння" іспанській владі, але не оголосив про якісь конкретні дії в боротьбі за незалежність.

У суботу в Мадриді відбувся мітинг за єдність Іспанії. Тисячі людей вимагали відправити Карлеса Пучдемона і його адміністрацію до в'язниці за сепаратизм.

У п'ятницю, 27 жовтня, у Барселоні відбувся великий мітинг прихильників відділення від Іспанії. Це сталося після голосування парламенту за незалежність. Однак наступного дня в столиці Каталонії великих заходів не було.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram