ГоловнаПолітика

Підозрюваного у сепаратизмі харківського соратника Медведчука звільнили з-під варти

За результатами підготовчого засідання прокурору було повернено обвинувальний акт та відмовлено в обранні запобіжного заходу.

Голова Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрій Лесик, якого підозрюють у сепаратизмі, звільнили з-під варти.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Тихоненков.

"Сьогодні звільнено з-під варти Андрія Лесика! За результатами підготовчого засідання прокурору було повернено обвинувальний акт та відмовлено в обранні запобіжного заходу", - написав адвокат у Facebook.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Лесика 15 грудня. Раніше йому вручили підозру за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Справа стосується репоста матеріалу на сторінці в соцмережі навесні 2014 року із закликом до створення Одеської народної республіки.

Андрій Лесик з 2010-го по 2015-й був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи водночас місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

Навесні 2016 року Лесика позбавили повноважень, і його місце зайняв інший депутат. Пізніше йому вдалося через суд скасувати рішення міськради, але мандат йому так і не повернули.

Як повідомлялося, 30 січня Київський районний суд Харкова продовжив арешт Лесику до 30 березня 2018 р. включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram