ГоловнаПолітика

Заступник міністра економіки Бровченко змінив Гладковського на чолі комісії ОПК при РНБО

Комісія була створена в червні 2015 року як робочий орган РНБО.

Заступник міністра економіки Бровченко змінив Гладковського на чолі комісії ОПК при РНБО
Фото: me.gov.ua

Президент Петро Порошенко 1 березня звільнив Олега Гладковського з посади голови Міжвідомчої комісії з питань оборонно-промислового комплексу при Раді національної безпеки і оборони.

Цю посаду обійняв заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко, повідомляється в указі №50/2018.

Комісія ОПК була створена в червні 2015 року як робочий орган РНБО.

"Робота Комісії ОПК була спрямована на вирішення двох основних питань. По-перше, це координація діяльності силових структур та оборонної промисловості для забезпечення проведення ремонту озброєння і військової техніки та початку процесу розроблення її нових зразків. По-друге, ми намагалися закласти основи для подальшої системної роботи у процесах розвитку озброєння і військової техніки та реформування оборонної промисловості України", - йдеться в заяві на Гладковського на сайті РНБО.

Тепер комісія переходить до системної роботи з реалізації ухвалених рішень і виконання планових документів, і на цьому етапі вирішено, що очолювати її має представник міністерства, який готує і узагальнює пропозиції щодо формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері функціонування і розвитку оборонно-промислового комплексу.

Гладковський між тим залишається на посаді першого заступника секретаря РНБО і продовжить очолювати Міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram