ГоловнаПолітика

Порошенко попросив перевірити обґрунтованість штрафу для Коболєва

Главу "Нафтогазу" оштрафували на 8,3 млрд гривень за порушення процедури митного оформлення купленого у "Газпрому" газу.

Порошенко попросив перевірити обґрунтованість штрафу для Коболєва
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко звернувся до генеральної прокуратури з вимогою перевірити обґрунтованість 8,3 млрд гривень штрафу Державної фіскальної служби для голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва.

Про це повідомив прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Під час засідання РНБО з питань енергетичної безпеки держави, зокрема невиконання Росією рішення Стокгольмського арбітражу і навмисного зниження тиску в газотранспортній системі, що може привести до серйозних наслідків, було порушено питання штрафів "Нафтогазу" Державною фіскальною службою. Президент звернувся до генерального прокурора та в.о. голови ДФС перевірити обґрунтованість претензій фіскальної служби", - написав він у фейсбуці.

Раніше повідомлялося, що ДФС пред'явила Коболєву персональний штраф у розмірі 8,3 млрд гривень за порушення процедури митного оформлення газу, купленого у російського "Газпрому".

Реальною причиною Коболєв назвав відмову "Нафтогазу" оформляти і оплачувати природний газ, який "Газпром" поставляв в "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram