ГоловнаПолітика

Порошенко назвав американські Javelin стримувальним аргументом проти агресії Росії

"Фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито!"

Порошенко назвав американські Javelin стримувальним аргументом проти агресії Росії
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко подякував США за дозвіл на продаж Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin і вважає, що вони стануть стримувальним аргументом проти агресії Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Надихаюча новина з США - Україна отримає те, про що давно говорили, але не підтверджували - «Джавелін»! Згідно з моїми домовленостями з американським керівництвом і завдяки двопартійній підтримці Конгресу це стає реальністю. Фронт міжнародної оборонної підтримки України відкрито!" - написав Порошенко.

Він також подякував за таке рішення президенту США Дональду Трампу і всій команді підтримки України.

"Тільки єдністю і солідарністю можна зупинити російського агресора і вберегти вільний світ від його маніакальних амбіцій!" - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Держдеп США схвалив продаж Україні Javelin на 47 млн доларів. США мають намір почати постачання комплексів в Україну в березні.

У січні посол США Марі Йованович повідомила, що американський уряд безкоштовно надасть Україні зброю, в тому числі протитанкові комплекси "Джавелін".

"Джавелін" (Javelin) - американський переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, які заходять на посадку. Вартість одного комплексу, укомплектованого 6 ракетами, становить понад мільйон доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram