ГоловнаСвіт

США поклали відповідальність за кровопролиття в Газі на рух "Хамас"

"Терористична організація "Хамас" підбурювала насильство роками".

США поклали відповідальність за кровопролиття в Газі на рух "Хамас"
Хейли на заседании совбеза ООН
Фото: EPA/UPG

Сутички та кровопролиття в секторі Газа були викликані підступним і послідовним підбурюванням палестинців з боку угруповання "Хамас",що протягом місяців і тижнів спричинило загибель десятків людей. З такою заявою виступила у вівторок на екстреному засіданні Ради безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході постійний представник США при Організації Ніккі Хейлі, повідомляє Укрінформ.

Треба пам'ятати, що терористична організація "Хамас" підбурювала насильство роками, задовго до того, як Сполучені Штати прийняли рішення перенести наше посольство", - заявила представник США.

Вона також наголосила, що це загрожує жителям сектора Газа.

"Будьте впевнені, "Хамас" задоволений вчорашніми результатами", - зазначила Хейлі.

Американський високопоставлений дипломат також наголосила, що насильство відбувається з боку тих, хто взагалі заперечує існування Ізраїльської держави. У зв'язку з цим вона також звернула увагу, що перенесення посольства США не означає остаточного рішення в суперечках навколо Єрусалиму.

"Місце розташування посольства не має жодного стосунку до конкретних кордонів суверенітету Ізраїлю в Єрусалимі або вирішення спорів щодо меж", - заявила постійний представник США при ООН.

Акції протесту, які привели до сутичок, почалися в секторі Газа на тлі 70-ї річниці утворення Ізраїлю. Крім того, однією з причин активізації протестів стало перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пояснив дії військовослужбовців країни в секторі Газа "обов'язком захищати свої кордони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram