ГоловнаСвіт

У Кремлі пригрозили "заходами взаємності" у відповідь на обшуки в "РИА Новости Украина"

Прес-секретар Путіна прокоментував слідчі дії в Києві.

У Кремлі пригрозили "заходами взаємності" у відповідь на обшуки в "РИА Новости Украина"
Фото: tvc.ru

Росія вживатиме "заходів взаємності" у відповідь на дії Служби безпеки України проти РИА "Новости Украина".

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

"Заходи взаємності, безумовно, будуть прийматися, але щоб говорити щось конкретне, потрібно спочатку все-таки отримати детальнішу інформацію. Поки ми лише знаємо, що відбуваються силові дії стосовно російських ЗМІ, заходи щодо обмеження свободи наших журналістів, бо вони не виходять на зв'язок, і цього достатньо для жорсткого засудження. В іншому будемо діяти кваліфіковано, але, безумовно, напористо і захищаючи максимально інтереси російських засобів масової інформації", - сказав Пєсков.

Він також наголосив, що в Кремлі очікують жорсткої реакції міжнародних організацій на дії СБУ. "У випадку, якщо ці дії правоохоронних органів України якимось чином пов'язані з професійною діяльністю цих засобів масової інформації, це є абсолютно обурливими і кричущими діями, які суперечать всім нормам і правилам і які заслуговують жорсткого засудження по лінії відповідних міжнародних організацій. Ми, до речі, будемо з нетерпінням чекати цієї жорсткої і безкомпромісної реакції", - підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, сьогодні СБУ спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіа-структур, підконтрольних Російській Федерації. Повідомляли про проведення слідчих дій в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Також було затримано керівника "РИА Новости-Украина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram