ГоловнаСвіт

У Росії машина збила одного з творців "Новачка"

Ученого госпіталізували з травмами ноги і голови.

У Росії машина збила одного з творців "Новачка"
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

У вівторок, 24 квітня, в Анапі машина збила одного з творців речовини "Новачок", якою в британському Солсбері отруїли шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля і його доньку Юлію.

 Про це повідомила у Фейсбуці журналістка Наталія Геворкян.

"Я отримала листа від дружини хіміка Володимира Угльова, одного з творців «Новачка», який дав нам зі Світланою Рейтер перше інтерв'ю, а потім ще дуже багатьом. Вона пише, що його сьогодні збила машина і він у лікарні", - написала вона.

У коментарях Геворкян повідомила, що вчений може говорити і найближчим часом з ним зв'яжуться журналісти. Вона також підкреслила, що не робить жодних висновків, а хоче поговорити з Угльовим "і зрозуміти, що сталося".

Як уточнює "Интерфакс", зараз життю Угльова нічого не загрожує.

"Учора в одному із селищ Анапи літній житель на автомобілі не встиг загальмувати перед Угльовим, який переходив дорогу, і збив його", - розповіло джерело агентства.

За його словами, вченого госпіталізували з травмами ноги і голови, лікарі оцінюють заподіяну йому шкоду як легку.

ДТП офіційно зареєстровано і оформлено. Вирішується питання про притягнення водія до адміністративної відповідальності, додало джерело.

Коментарів офіційних структур з цього приводу не було.

Нагадаємо, Угльов - пенсіонер, колишній науковий співробітник Вольської філії ДержНДІОХТ, в якому з 1972 року проводили розробку і дослідне виробництво отруйних речовин лінійки "Новачок". З НДІ пішов у 1994 році. Останнім часом він дав кілька коментарів ЗМІ з приводу отруєння Скрипаля. Зокрема, одужання Скрипалів він пояснив звичкою мити руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram