ГоловнаСвіт

Сенатори США зажадали від банків розкрити зв'язки з оточенням Путіна

Від банків вимагають звітів за всіма рахунками фігурантів "кремлівського списку" за п'ять років.

Сенатори США зажадали від банків розкрити зв'язки з оточенням Путіна
Фото: facenews.ua

Двоє американських сенаторів-демократів Джин Шахін і Шелдон Вайтхаус надіслали найбільшим світовим банкам листи з проханням розкрити інформацію про їхні зв'язки, а також контакти підконтрольних їм структур із російськими бізнесменами, близькими до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Reuters.

Відзначають, що запити були надіслані в американські банки Bank of America, JPMorgan Chase, Citibank, а також британські банки Barclays і HSBC, німецький Deutsche Bank і швейцарський UBS і Credit Suisse.

Подібний захід, як вважають автори листа, повинен посилити тиск на фігурантів "кремлівського списку", а також на міжнародні банки. Від банків вимагають звітів за всіма рахунками, контрольованими фігурантами списку, за останні п'ять років.

У разі відмови в наданні такої інформації сенатори погрожують вжити жорсткіших заходів, аж до урядового розслідування.

Нагадаємо, 6 квітня американський Мінфін США вніс до санкційного списку сімох російських бізнесменів, 17 високопоставлених чиновників і 14 компаній, пояснивши це "ворожими діями Росії по всьому світу".

Санкції передбачають блокування активів і заборону на будь-який бізнес з американськими громадянами, включаючи всі операції з борговими та пайовими інструментами. Крім того, компанії, що потрапили під санкції, не можуть здійснювати операції в доларах.

Найбільше через нові санкції постраждав бізнесмен Олег Дерипаска. Крім того, що стосовно нього ввели персональні санкції, до списку потрапили вісім пов'язаних із бізнесменом компаній, у тому числі підконтрольні йому En + Group, група "ГАЗ", "Базовий елемент" і "Русал". 23 квітня США заявили, що знімуть санкції з "Русала", якщо Дерипаска відмовиться від контролю над компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram