ГоловнаПолітика

США передали Україні обладнання для урядової лінії захищеного зв'язку

Документ підписали начальник управління Генштабу ЗСУ і в.о. першого заступника помічника держсекретаря.

Сполучені Штати Америки передали Україні обладнання для урядової лінії захищеного зв'язку.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

"Посол України в США Валерій Чалий узяв участь у церемонії підписання угоди між Міністерством оборони України і Державним департаментом США про передачу Україні обладнання для міжурядової лінії захищеного зв'язку", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa

Відзначається, що документ підписали з української сторони - начальник Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил Андрій Гудзь, з американської - виконувач обов'язків першого заступника помічника держсекретаря з питань верифікації, планування і європейської безпеки Брюс Тернер.

Протягом церемонії Чалий відзначив конструктивну взаємодію між Україною та США в галузі контролю над озброєннями, нерозповсюдження зброї масового знищення та експортного контролю, що сприяє поглибленню відносин стратегічного партнерства між двома державами.

Підписання угоди відбулося в рамках засідання двосторонньої робочої групи з питань нерозповсюдження й експортного контролю, яке цього тижня проходить у Вашингтоні.

Нагадаємо, раніше у квітні США виділили Україні 1 млн доларів на розвиток департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram