ГоловнаСвіт

У Вірменії відновилися акції протесту

Пашинян закликав прихильників зібратися на площі в Єревані, щоб "закріпити перемогу оксамитової народної революції".

У Вірменії відновилися акції протесту
Фото: EPA/UPG

У Вірменії відновилися акції протесту опозиції.

Про це повідомляє "Радіо Азатутюн".

"Прихильники руху, очолюваного опозиційним лідером Ніколом Пашиняном, відновили акції громадянської непокори після того, як напередодні стало відомо, що заплановані на сьогодні переговори між Пашиняном і представниками нинішньої влади не відбудуться", - йдеться в повідомленні.

Пашинян закликав прихильників зібратися на площі Республіки в Єревані, щоб "закріпити перемогу оксамитової народної революції".

Протестувальники вважають, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів і усунення партії влади.

"Я вважаю, що наша ненасильницька «оксамитова» революція надіслала чіткий месендж про те, що в Республіці Вірменія Республіканська партія не може більше бути при владі, тобто Серж Саргсян пішов, повинні бути позбавлені влади також республіканці, щоб у нас не було ситуації, коли Серж Саргсян з тіні або з закулісся продовжує керувати країною за допомогою республіканців", - заявив Пашинян.

Нагадаємо, акції протесту проти призначення екс-президента Саргсяна прем'єром країни тривають у Вірменії з 13 квітня. Чисельність мітингу 22 квітня в Гюмрі місцеві ЗМІ оцінили в 160 тис. осіб. Того дня в Єревані поліція затримала близько 300 учасників акцій. На проспекті Арцаха в столиці Вірменії відбулися сутички співробітників правоохоронних органів з демонстрантами. Поліція була змушена застосувати світлошумові гранати.

Пізніше повідомлялося, що всіх затриманих учасників мітингу звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram