ГоловнаСвіт

В Єревані тисячі протестуючих вийшли на вулиці після призначення Саргсяна прем'єром

Учасники акції почали блокувати урядові будівлі в Єревані.

Десятки тисяч протестувальників зібралися в центрі столиці Вірменії Єревані після призначення екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра.

Демонстранти вийшли на площу Республіки, тримаючи вірменські прапори і вигукуючи "Вірменія без Сержа", повідомляє Радіо Свобода.

Протести також проходять в інших містах, включаючи Гюмрі і Ванадзорі.

17 квітня, під час засідання парламенту Вірменії Сержа Саргсяна затвердили на посаді прем'єр-міністра. Його висунули на посаду правлячої коаліції в особі Республіканської партії Вірменії та Вірменської Революційної Федерації (Дашнакцутюн).

Рішення було прийнято на тлі масових протестів опозиції, лідером яких є опозиційний депутат Нікол Пашинян.

Учасники акції сьогодні почали блокувати урядові будівлі в Єревані, зокрема Генпрокуратури, Центрального банку, Касаційного суду, Комітету держприбутків, новий корпус уряду, де розташовані кілька міністерств, в тому числі Міністерство закордонних справ і Міністерство юстиції.

Лідер протестувальників Нікол Пашинян зазначив, що у Вірменії починається "народна, ненасильницька оксамитова революція".

Після конституційних змін 2015 року прем'єр-міністр стає найвпливовішим чиновником у Вірменії. Опозиційні групи вважають, що реформа була проведена для того, щоб Серж Саргсян зміг залишитися при владі після завершення його президентського терміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram