ГоловнаСвіт

Лавров визнав, що відносини Росії із Заходом гірші, ніж за часів холодної війни

Водночас він запевнив, що удари по Сирії не залишаться без відповіді.

Лавров визнав, що відносини Росії із Заходом гірші, ніж за часів холодної війни
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що відносини Росії із Заходом гірші, ніж за часів холодної війни.

Про це він сказав в інтерв'ю Бі-бі-сі.

"Ми втрачаємо останні залишки довіри до наших західних партнерів, які воліють діяти на основі дуже дивної логіки [...] У часи холодної війни були канали комунікації. І не було одержимості русофобією, яка має вигляд геноциду через санкції", - сказав Лавров, коментуючи ракетні удари по Сирії, завдані США, Великобританією і Францією.

Торкаючись імовірного використання хімічної зброї в Сирії, Лавров зазначив, що всі докази, які наводять західні країни, засновані на інформації у ЗМІ та соціальних мережах.

"Немає доказів, що 7 квітня в Думі було використано хімічну зброю. Що дійсно мало місце, так це постановка", - сказав він.

Лавров також поцікавився, чому удари по Сирії були здійснені за добу до того, як на місце імовірної хіматаки повинні були прибути експерти ОЗХЗ.

Глава МЗС РФ заявив, що прямої конфронтації між Росією і США під час ударів не сталося завдяки чинному каналу зв'язку для координації дій у Сирії.

Водночас він запевнив, що удари по Сирії не залишаться без відповіді.

"Безумовно, наслідки будуть", - сказав Лавров.

США, Франція і велика Британія завдали удару по Сирії вранці 14 квітня. Метою атаки стали три об'єкти, що мають стосунок до сирійської хімічної програми. За словами Трампа, було вражено науковий центр, який розробляв хімзброю, а також склад, де зберігалися заборонені речовини і прекурсори. В операції брала участь авіація Британії і Франції, крилаті ракети запускалися з американських кораблів. Інспектори ОЗХЗ прибули у Сирію 14 квітня, однак дістатися до місця ймовірної атаки їм наразі не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram