ГоловнаСвіт

Рогозін заявив, що Росія не збирається згортати "миротворчу місію" в Придністров'ї

"Ми не допустимо деградації статусу Придністров'я, де проживають наші співвітчизники".

Рогозін заявив, що Росія не збирається згортати "миротворчу місію" в Придністров'ї
Дмитрий Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Російська Федерація не має наміру виводити свої війська з Придністров'я, вважаючи їх "миротворчою місією" щодо захисту співвітчизників. Про це на своїй сторінці в Фейсбук заявив віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Ми не допустимо деградації статусу Придністров'я, де проживають наші співвітчизники і співгромадяни, і не підемо на згортання нашої миротворчої місії", - написав Рогозін.

Російський чиновник зазначив, що РФ перебуває в постійному контакті з невизнаною владою Придністров'я.

"Ми перебуваємо в постійному контакті з президентом, урядом і Верховною Радою Придністров'я, шукаємо і знаходимо рішення всіх складних проблем, які створюються Кишиневом і Заходом для посилення блокади цієї невизнаної Республіки", - наголосив віце-прем'єр.

Раніше повідомлялося, що на території Придністровського регіону Молдови розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Нагадаємо, Молдова мала намір підрахувати збитки, завдані російським перебуванням в Придністров'ї. Очікується, що рахунок буде вимірюватися мільярдами доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram