ГоловнаСвіт

Штайнмаєр закликає не оголошувати Росію ворогом

“Якщо Вашингтон і Москва не знайдуть шляхи один до одного в сирійському питанні, то шанси на поліпшення ситуації в Сирії будуть рівні нулю".

Штайнмаєр закликає не оголошувати Росію ворогом
Франк-Вальтер Штайнмайер
Фото: EPA/UPG

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав Росію і США до діалогу щодо ситуації в Сирії. Про це він заявив в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, яка виходить в неділю, 15 квітня, повідомляє "Немецкая волна".

"Великі сили несуть велику відповідальність. Тут повинен відбутися перший крок, Путін і Трамп винні це світу. Якщо Вашингтон і Москва не знайдуть шляхи один до одного в сирійському питанні, то шанси на поліпшення ситуації в Сирії будуть рівні нулю", - сказав Штайнмаєр.

Вперше за сім років війни в Сирії виникла небезпека прямої конфронтації американської і російської зброї на території Сирії, додав він.

"Сьогодні ми на наступному ступені ескалації російсько-американських відносин", - вважає президент Німеччини.

Він висловив стурбованість у зв'язку з "галопуючим відчуженням" Росії від країн Заходу, додавши, що з обох сторін не залишилося "практично ніякої підстави для довіри".

"Незалежно від Путіна, ми не повинні оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами", - наголошує Штайнмаєр.

Він закликає німецьких політиків протидіяти цьому "відчуженню", не припиняти діалог з Росією і водночас, в тому числі і в особистих контактах, давати зрозуміти Кремлю "наслідки його дій для російсько-європейських відносин".

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр заявив, що німецькі компанії не будуть працювати в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram