ГоловнаСвіт

У відповідь на удар по Сирії Кремль має намір оприлюднити компромат на керівництво Великобританії, - ЗМІ

Лондон готує у відповідь санкції проти російських олігархів.

У відповідь на удар по Сирії Кремль має намір оприлюднити компромат на керівництво Великобританії, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Підтримувані Кремлем хакери можуть зібрати і оприлюднити компромат на членів уряду, парламенту та інших відомих людей Великобританії, пише газета The Sunday Times у неділю, 15 квітня, з посиланням на дані британських спецслужб, повідомляє DW.

Це задумано як відповідь на ракетний удар по Сирії, завданий напередодні Великобританією, США та Францією, йдеться в доповіді, переданій британському прем'єр-міністру Терезі Мей.

Британські експерти з кібербезпеки вже підготували до можливої атаки російських хакерів комп'ютерні мережі тих, хто може стати її ціллю, повідомив The Sunday Times один з поінформованих джерел. Крім того, спецслужба Центру урядового зв'язку (GCHQ) і Міноборони країни готові при необхідності дати "пропорційну відповідь".

"Ми знаємо російські плани і вид компрометуючих даних, ми всі готові до цього", - пояснив співрозмовник газети.

GCHQ і Міноборони також готові відповісти на атаки кремлівських хакерів, якщо їх метою стануть такі об'єкти критичної інфраструктури Великобританії, як енергетична і медична системи.

Видання зазначає, що після отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері, а також передбачуваної хіматаки в сирійській Думі курс Лондона на конфронтацію з Москвою посилився.

Прем'єр Мей розповіла газеті, що уряд може вжити заходів проти людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна, які ведуть нелегальну фінансову діяльність в Великобританії.

"Ви побачите масштабні економічні санкції проти тих, що проживають у Великобританії російських олігархів", - повідомило джерело The Sunday Times на Даунінг Стріт.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Великобританії заявив, що їх країна перебуває в стані холодної громадянської війни з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram