ГоловнаСвіт

Держдеп США анонсував можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели

Досі Вашингтон вводив обмеження лише персональні - щодо окремих венесуельських чиновників.

Держдеп США анонсував можливі санкції проти нафтового сектору Венесуели
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Вашингтон розглядає можливість введення обмежень на імпорт венесуельської нафти і експорт американських нафтопродуктів у Венесуелу.

Про це повідомляє агентство Рейтер. 

"Один з аспектів у розгляді питання про введення санкцій на нафту - це ефект, який цей крок зробить на венесуельський народ. Чи є це кроком, який зможе швидше привести до кінця (кризи - ред.)?" - заявив Тіллерсон, який перебуває в турне країнами Латинської Америки.

"Ми розглядаємо варіанти і шукаємо спосіб обмежити вплив (санкцій) на американські бізнес-інтереси", - сказав голова Держдепу на спільній прес-конфереції з головою аргентинського МЗС Хорхе Форі, який заявив, що санкції "ніколи не повинні шкодити народу Венесуели".

Продажі нафти з Венесуели у США 2017 року виявилися на найнижчому рівні з 1991 року. У червні повідомляли, що адміністрація Трампа розглядає можливість введення санкцій проти енергетичного сектору Венесуели, включаючи державну нафтову компанію PDVSA. Досі Вашингтон вводив обмеження лише персональні - щодо окремих венесуельських чиновників, а також на угоди з цінними паперами уряду країни і деяких держкомпаній.

У липні проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро були введені санкції, які передбачають заморожування активів у США і заборону на ведення з ним справ для американських громадян і організацій. Голова Мінфіну США Стівен Мнучин тоді пояснював, що Мадуро, який організував вибори в нову владну структуру у Венесуелі - Національну конституційну асамблею, проігнорував волю жителів країни. Конституційна асамблея була створена з ініціативи Мадуро і має право скасовувати рішення парламенту, який перебуває під контролем опозиції. Вибори супроводжувалися масовими протестами, протягом яких загинули близько 20 противників Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram