ГоловнаСвіт

Колишніх членів уряду Дагестану звинуватили в шахрайстві

Екс-т.в.о. прем'єра Дагестану і його поплічникам загрожує в'язниця.

Колишніх членів уряду Дагестану звинуватили в шахрайстві
Абдусамад Гамидов
Фото: kavkaz-uzel.eu

Колишнього т.в.о. голови уряду Дагестану Абдусамада Гамідова, його заступників Шаміля Ісаєва та Раюдіна Юсуфова, а також екс-міністра освіти республіки Шахабаса Шахова звинуватили в шахрайстві (ч.4 ст.159 КК РФ).

Про це повідомляє Слідком РФ.

Слідство встановило, що Шахов підготував документи, що обґрунтовують перед урядом республіки необхідність придбати будівлі під розміщення дитячого садка в селі Халімбекаул Буйнакського району. Гамідов включив цей дитячий садок у перелік запланованих для будівництва на 2014 рік коштом держбюджету. Обвинувачені придбали ресторан "Шуринка" із земельною ділянкою для дитсадка за 31,8 млн рублів ($560 тис.). Відомство зазначає, що реальна вартість складала 12 млн рублів, і чиновники про це знали.

Для реконструкції будівлі Гамідов і Юсуфов уклали контракт з ТОВ "Гранд-Буд". За версією слідства, вони складали фіктивні акти про приймання робіт і витрати для перерахування коштів на рахунок компанії і подальшого їх розкрадання. У 2013-2014 роках було безоплатно перераховано понад 41 млн рублів.

Крім того, Ісаєв включив належну йому турбазу "Орлине гніздо" в республіканську інвестиційну програму на 2014 рік. Він необґрунтовано завищив кошторисну вартість робіт і завдав бюджету Дагестану збитку в розмірі 35 млн рублів.

"До суду надійшло клопотання органів слідства про обрання Гамідову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - повідомила "Интерфаксу" прес-секретар Басманного суду Москви Юнона Царьова.

Гамідова, Ісаєва, Юсуфова і Шахова затримали 5 лютого за підозрою в розкраданні бюджетних коштів. Під час обшуку в Гамідова знайшли золотий пістолет ТТ, пістолети "Беретта", пістолет Макарова, два автомати Калашникова і набої.

Після цього т.в.о. голови Дагестану Володимир Васильєв відправив у відставку уряд регіону в повному складі. Т.в.о. прем'єр-міністра уряду Дагестану призначили Анатолія Карибова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram