ГоловнаСвіт

У Польщі оштрафували трьох молодих людей, які витерли ноги об український прапор

Поліція Свидниці пред'явила затриманим звинувачення в "крадіжці і знищенні майна".

У Польщі оштрафували трьох молодих людей, які витерли ноги об український прапор
Фото: polradio.pl

Суд Польщі покарав трьох молодих людей, які у вересні минулого року на площі в місті Свидниця осквернили прапор України.

Про це повідомляє "Польское радио".

Прапор висів над входом в Судетську промислово-торговельну палату, його повісило агентство з працевлаштування Smart Work, офіс якого розташований в будівлі.

У минулому році камера відеоспостереження зафіксувала молодих людей, які зняли з будівлі прапор, а потім розтоптали його і витерли об нього своє взуття. Муніципальна охорона затримала порушників на місці і викликала поліцію. Повідомлялося, що затримані "підозрюються в порушенні однієї зі статей Кримінального кодексу Польщі".

Фото: polradio.pl

Згідно з цією статтею, "той, хто в Польщі зневажає, знищує або пошкоджує один з державних символів іноземної держави, який встановлено в громадському місці представництвом цієї держави або відповідно до розпорядження польського органу влади, карається штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк до одного року".

Однак, поліція Свидниці пред'явила затриманим звинувачення в "крадіжці і знищенні майна", заявивши, що над прапором не було скоєно наругу, оскільки він вивішений в приватному порядку, а не урядом або органом влади.

"Правопорушення зробили 20-річна Катажина С., 21-річна Марта В. і 25-річний Анджей Б. За знищення українського прапора вони повинні заплатити фірмі з посередництва праці 150 злотих. Кожен з них заплатить також 300 злотих штрафу", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року в Польщі відкрили провадження за фактом спалення прапора України під час "Маршу незалежності" у Варшаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram