ГоловнаСвіт

Twitter повідомить майже 700 тис. користувачів, що вони зазнали російської пропаганди

У соцмережі нарахували 3814 акаунтів з російської "фабрики тролів".

Twitter повідомить майже 700 тис. користувачів, що вони зазнали російської пропаганди

Компанія Twitter Inc, в рамках вивчення втручання Росії у вибори в США в 2016 році, повідомить деяким своїм користувачам про те, що вони зазнали впливу контенту, створеного російською пропагандистською службою. Про це пише Reuters.

Компанія заявила, що надішле повідомлення електронною поштою 677 775 жителям США, які стежили, ретвітили або лайкали контент зі сторінок, пов'язаних з російським Агентством інтернет-досліджень (фабрикою тролів) під час виборів.

У Twitter додали, що, оскільки вони вже заблокували ці облікові записи, відповідний контент вже не є загальнодоступним на сайті.

У вересні компанія повідомила, що тимчасово заблокувала близько 200 облікових записів, пов'язаних з Росією, а в жовтні закрила платні оголошення від Russia Today і Sputnik.

Також у Twitter повідомили, що вони виявили 3814 облікових записів, пов'язаних з "Агентством інтернет-досліджень" з Петербурга, передає DW.

З них під час президентської кампанії 2016 року в США поширювалася інформація, спрямована на маніпуляцію громадською думкою. За даними компанії, твіти, які розсилалися з цих акаунтів, переважно відповідали одному зразку: нагнітати конфлікти між політичними і етнічними групами в США. Мова йде про близько 176 тис. повідомлень.

"Агентство інтернет-досліджень", відоме як "фабрика тролів", вважають однією з компаній, які впливають на громадську думку в соціальних мережах в інтересах влади Росії.

Нагадаємо, раніше Британія вимагала від Facebook і Twitter дані про втручання РФ у Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram