ГоловнаСвіт

Британія вимагає від Facebook і Twitter дані про втручання РФ у Brexit

Британська влада погрожує соцмережам санкціями.

Британія вимагає від Facebook і Twitter дані про втручання РФ у Brexit
Фото: EPA/UPG

Влада Великобританії зажадала від Facebook і Twitter надати інформацію про можливе втручання Росії в референдум про вихід Британії з Євросоюзу, зокрема про поширення фейкових новин.

Про надіслану керівництву Facebook і Twitter вимогу повідомив голова парламентського комітету у справах культури, ЗМІ і спорту Дамьєн Коллінз, пише The Guardian

"Повинен бути спосіб перевірки процедур, які компанії, подібні до Facebook, вводять, щоб допомогти встановити відомі джерела дезінформації, особливо якщо це політично мотивовані дії і спрямовані з іншої країни", - сказав Коллінз.

У разі відмови співпрацювати в цьому питанні Британія погрожує введенням санкцій проти Facebook і Twitter.

Інформацію щодо втручання РФ у процес виходу Британії з Євросоюзу, зокрема формування думки користувачів соцмереж щодо необхідності Brexit, офіційний Лондон вимагає надати до 18 січня.

Коллінз також нагадав, що в середині грудня німецьке агентство з питань конкуренції оприлюднило скаргу на Facebook, звинувативши компанію в порушенні принципів європейського захисту даних шляхом об'єднання інформації, зібраної через WhatsApp і Instagram, з обліковими записами користувачів Facebook.

Нагадаємо, раніше в грудні голова МЗС Британії розповів про невдалі спроби Росії втрутитися в Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram