ГоловнаСвіт

Другого Brexit не буде, - Мей

"Ми залишаємо ЄС, але не Європу".

Другого Brexit не буде, - Мей
Фото: EPA/UPG

Другого референдуму щодо питання виходу Сполученого Королівства з ЄС (Brexit) не буде. Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей в опублікованому інтерв'ю німецькій газеті Bild, передає УНН.

"Ні, другого референдуму не буде. Парламент надав право вибору британській громадськості, і вона ухвалила своє рішення... Ми залишаємо ЄС, але не Європу, ми хочемо партнерства з Євросоюзом", - підкреслила прем'єр.

За словами Мей, Сполучене Королівство не має наміру "руйнувати всі мости".

"У нас спільні інтереси і ми стоїмо перед спільними викликами", - сказала вона, зазначивши, що Сполучене Королівство готове виконати свої зобов'язання щодо забезпечення загальної безпеки.

Торкаючись відносин із ФРН, Мей зазначила, що Лондон тісно співпрацює з Берліном щодо проблеми Ірану, в питанні ставлення до Росії і "того, що відбувається в Україні".

Нагадаємо, один з головних прихильників Brexit і лідер Партії незалежності Сполученого Королівства Найджел Фарадж в четвер заявив, що він обмірковує ідею проведення другого референдуму про членство Великобританії в Європейському Союзі, стверджуючи, що повторне голосування підтвердить перемогу "виходу" з ЄС і припинить дискусію.

Раніше в Єврокомісії заявили, що Британія остаточно покине ЄС до січня 2021 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram