ГоловнаСвіт

Трамп говорив з Назарбаєвим про перенесення зустрічей з приводу Донбасу з Мінська

Переговори можуть відбутися в Казахстані.

Трамп говорив з Назарбаєвим про перенесення зустрічей з приводу Донбасу з Мінська
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп запропонував перенести переговори про врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місце.

Про це під час прес-конференції за підсумками засідання Радбезу ООН, яке напередодні відбулося в Нью-Йорку, заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, повідомляє "Интерфакс".

"Ми говорили про те, що "Мінськ-1" застопорився, в глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він [Дональд Трамп] говорить: "Давай в іншому місці [проведемо]". Я кажу: "Давайте", - сказав Назарбаєв.

"Узагалі це спочатку мало бути в Казахстані. Я поїздки здійснював, щоб зібрати всіх, щоб зустрілися там. Так домовилися, що в цьому напрямку будемо працювати", - додав президент Казахстану.

"Мінські домовленості зайшли в глухий кут, я вважаю. Зараз миротворців треба вводити на Донбас і в Луганськ, щоб вони визначили кордон. Треба зближувати їхні позиції якось, підходити до взаєморозуміння. Цього взаєморозуміння сьогодні немає", - сказав Назарбаєв.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 року в столиці Білорусі були підписані так звані Мінські угоди. Відтоді в Мінську два-три рази на місяць проходять засідання Тристоронньої контактної групи щодо їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram