ГоловнаПолітика

У Кремлі визнали, що Росія не готова відповідати за те, що відбувається на Донбасі

"Росія не є стороною і учасницею цього конфлікту".

У Кремлі визнали, що Росія не готова відповідати за те, що відбувається на Донбасі
Дмитрий Песков
Фото: EPA/UPG

У Кремлі заявили, що не готові нести відповідальність за те, що відбувається в окупованому Донбасі. Про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, повідомляє УНІАН.

"Безумовно ні", - відповів він на питання, чи готова Росія нести відповідальність за те, що відбувається на непідконтрольних Україні районах Донбасу.

Пєсков заявив, що "Росія не згодна з самою постановкою питання таким чином, бо це суперечить самому духу і букві Мінських домовленостей".

"Росія не є стороною і учасницею цього конфлікту. Про це йдеться в Мінських домовленостях і під Мінськими домовленостями стоїть підпис президента України Порошенка", - сказав спікер Кремля.

Також Пєсков заявив, що Кремль категорично не згоден з формулюванням в прийнятому Верховною Радою України законі про те, що Росія є окупантом Донбасу.

"Ми вважаємо використання такого формулювання в прийнятому законі відступом від документа, під яким стоїть підпис президента Порошенка. Ми шкодуємо в зв'язку з цим. Безумовно Росія буде зберігати свою прихильність букві і духу Мінських домовленостей разом з іншими гарантами - Францією і Німеччиною", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 18 січня Верховна Рада прийняла закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" (реєстраційний номер 7163). У документі визнається тимчасова окупація Росією частини території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram