ГоловнаПолітика

Голова Держкіно Іллєнко пояснив видачу премій його кузині

Він має намір оскаржити дії НАЗК в суді.

Голова Держкіно Іллєнко пояснив видачу премій його кузині
Пилип Іллєнко
Фото: Сергей Нужненко

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко прокоментував поширену НАЗК інформацію про нібито адміністративне правопорушення у зв'язку з виплатою премій його кузині, яка обіймає посаду начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату Держкіно.

"Марія Іллєнко працює в цьому відділі з 1996 року (я в той час ще навчався на другому курсі університету).

Керівником цього відділу вона була призначена на початку 2011 року тодішнім головою Держкіно Катериною Копиловою. За весь час роботи на державній службі, а це 22 роки, у жодного керівника зауважень до роботи Марії Іллєнко не було", - написав Іллєнко в фейсбуці.

Він наголосив, що чинне законодавство України щодо державної служби та запобігання корупції не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами і не містить заборон щодо їх роботи в підпорядкуванні один одному. Більш того, жоден закон не містить визначення такого ступеня сімейного зв'язку як двоюрідний брат або сестра, або кузен, або кузина. Законом також не визначено, що перебування в такому родинному зв'язку може означати наявність конфлікту інтересів.

Крім того, безпосереднім керівником начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату є начальник управління, в який входить цей відділ, а не голова Держкіно, зазначив Іллєнко.

"Ми з Марією Іллєнко ніколи не проживали разом, не вели спільного господарства, ніколи не мали і не маємо спільної власності, не займалися спільно бізнесом (вона підприємницькою діяльністю взагалі ніколи не займалася), ніколи не позичали один одному гроші, не здійснювали разом ніяких угод, не були членами одних і тих же політичних партій або громадських організацій, практично не проводимо спільно дозвілля і навіть в гостях один в одного буваємо раз у кілька років", - пояснив голова Держкіно.

Він підтвердив, що Марія Іллєнко отримувала премії, "але на загальних підставах, так само, як і інші керівники структурних підрозділів Держкіно, в порядку, визначеному відповідним положенням про преміювання співробітників Держкіно за поданням керівника відповідного управління. Ніяких "окремих" премій вона не отримувала". Згідно з електронною декларацією за 2016 рік, отриманий Марією Іллєнко (включаючи податки) дохід склав 112 345 грн. разом з усіма преміями.

Пилип Іллєнко пов'язав запит НАЗК, поданий ще в вересні, з інформацією, наведеною в запиті нардепа Володимира Парасюка, який фігурував в "так званих" розслідуваннях "телеканалу 1 + 1". Всі необхідні письмові пояснення і аргументації правової позиції Держкіно тоді були спрямовані НАЗК.

"Цікаво, що за майже 10 місяців брудної дифамаційної кампанії, яку веде проти Держкіно і мене особисто телеканал 1+1, і в попередні періоди, хто тільки не перевіряв нашу діяльність. Ось, наприклад, Рахункова Палата України не виявила ніяких порушень у виплаті зарплат і премій в Держкіно. Як не виявила там і корупції, так само як і НАБУ", - наголосив Іллєнко.

Він додав, що має намір оскаржити дії НАЗК в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram