ГоловнаПолітика

САП передала в суд справу проти колишнього директора Концерну РРТ

Концерну було завдано збитків на суму близько 1 млн гривень.

САП передала в суд справу проти колишнього директора Концерну РРТ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 19 січня передала в суд обвинувальний акт проти колишнього керівника держпідприємства "Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення", начальника сектору концерну, а також керівника одного з приватних підприємств.

Про це повідомила прес-служба САП.

За версією слідства, 2013 року після призначення на керівні посади в КРРТ посадові особи, діючи у змові з керівником приватного підприємства, замовили розробку технічної документації із землеустрою земельних ділянок, які на момент укладення відповідних договорів не перебували (або перебували частково) в користуванні КРРТ, і оплатили виконання цих робіт. У результаті КРРТ було завдано збитків на суму близько 1 млн гривень.

Дії колишнього директора КРРТ і бізнесмена кваліфіковано за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України, а начсектору - за ч.5 ст.191.

Імен обвинувачених САП не називає. Національне антикорупційне бюро раніше повідомляло, що злочин стався 2013 року. Із січня 2013 року по квітень 2014 року концерном керував Костянтин Захаренко.

Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) - державний оператор телерадіомовлення, радіорелейного і супутникового зв'язку. Замовниками послуг Концерну РРТ є Національні теле- і радіокомпанії України, регіональні обласні телерадіокомпанії, незалежні комерційні телерадіокомпанії і підприємства зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram