ГоловнаПолітика

Гонтарева розповіла, чим займеться після звільнення

"Якщо у вас є глобальна ідея, то ви можете її імплементувати в Україні".

Гонтарева розповіла, чим займеться після звільнення
Фото: EPA/UPG

Голова Національного банку Валерія Гонтарева після звільнення планує зайнятися стартапами.

Про це вона повідомила в інтерв'ю Українським Новинам.

"У мене вже є власні плани, чим я хочу займатися. Відкрию таємницю: це, швидше за все, стартапи. У мене вже є ідеї на цю тему. Розумієте, якщо у вас є глобальна ідея, то ви можете її імплементувати в Україні. У нас багато компаній, які можуть займатися підготовкою програмного забезпечення цих стартапів, але ідея будь-якого починання може масштабуватися і глобально", - повідомила Гонтарева.

Вона розповіла, що їй під час відпустки надходили пропозиції, однак вони її не зацікавили.

Також вона розповіла, що готує дослідження з приводу реформи банківського сектора.

"Я за 9 місяців зрозуміла, чим хочу в житті займатися. Ще я буду писати research, і не один. Тематика у мене вже є, будемо писати з міжнародними організаціями ... У мене вже є план research - детальний handbook, як робити велику банківську реформу і трансформацію Центрального банку", - додала вона.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Гонтарева, яка в травні 2017 року подала у відставку з посади голови Нацбанку, перебуває в Києві і готова відзвітувати у Верховній Раді.

Нагадаємо, Гонтарева завершила професійну діяльність в Нацбанку 11 травня 2017 року та з того часу перебуває у відпустці за свій рахунок, поки її не звільнить Рада. Повертатися до роботи на посаду голови Нацбанку Гонтарева не має наміру.

Основним претендентом на пост голови НБУ вважається перший заступник Гонтаревої Яків Смолій. 18 січня президент Петро Порошенко вніс його кандидатуру на пост голови Нацбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram