ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Грузії разом стимулювати Європу до продовження санкцій проти РФ

"Ми можемо додати грузинську складову за Південну Осетію і Абхазію".

Порошенко запропонував Грузії разом стимулювати Європу до продовження санкцій проти РФ
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе в рамках його офіційного візиту в Україну.

Про це повідомляють на сайті президента.

Сторони наголосили на важливості імплементації Декларації про встановлення стратегічного партнерства між Україною і Грузією, підписаної під час візиту Порошенка в Грузію в липні 2017 року.

"Було акцентовано на взаємній зацікавленості в поглибленні міжпарламентських зв'язків між двома країнами. Зокрема, йшлося про тісну координацію позицій у рамках міжнародних парламентських асамблей, перш за все в ПАРЄ, і міжнародних організаціях", - наголошено в повідомленні.

Сторони підтвердили взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності обох країн. Порошенко висловив подяку грузинській стороні за надання можливості для проходження курсу реабілітації українських військовослужбовців, які отримали поранення в зоні АТО, а також членів їхніх сімей.

Порошенко також повідомив, що в цей час триває робота з удосконалення механізму санкцій проти Росії і грузинська сторона може до неї приєднатися.

"Це допоможе нам залучити більше уваги і стимулювати Європу продовжити санкції проти Росії. Ми можемо додати грузинську складову за Південну Осетію і Абхазію", - зазначив президент.

Іраклій Кобахідзе
Фото: president.gov.ua
Іраклій Кобахідзе

Кобахідзе, своєю чергою, зазначив, що Україна і Грузія "мають широкі перспективи для поглиблення наших відносин, зокрема політичної, економічної співпраці".

Співрозмовники також обговорили питання спільного святкування 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Грузією, яке відзначатимуть 4 липня 2018 року.

Нагадаємо, Україна і Грузія мають намір об'єднати зусилля для досягнення спільних цілей - членства в Європейському Союзі та НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram