ГоловнаСвіт

Європейські країни закликали Росію повернути своїх представників у СЦКК

Про це заявили Польща, Німеччина та Франція.

Європейські країни закликали Росію повернути своїх представників у СЦКК
Фото: EPA/UPG

Німеччина і Франція закликали повернути російських офіцерів у Спільний центр з контролю за перемир'ям на Донбасі (СЦКК). Спільну заяву 23 грудня підписали канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон, передає Радіо Свобода.

Занепокоєння з приводу виходу російських представників з СЦКК висловили також у Міністерстві закордонних справ Польщі.

"Цей крок ще одна спроба вплинути на безпеку роботи спостерігачів і ще більше обмежити їхню здатність виконувати завдання на місцях. Ми сподіваємося, що російська сторона ухвалить рішення негайно повернутися в СЦКК", - йдеться у заяві польського МЗС.

Також ці країни у своїх заявах закликали сторони конфлікту на Донбасі до припинення порушень режиму тиші, оскільки "немає альтернативи виключно мирному врегулюванню конфлікту".

Нагадаємо, Росія вирішила відкликати своїх представників з СЦКК 19 грудня через "напружену морально-психологічну ситуацію" і "зневажливе ставлення українських військовослужбовців". Українські представники заявили, що виведення Росією своїх представників СЦКК є спробою Кремля змусити Київ вести переговори з представниками сепаратистських угруповань "ДНР" та "ЛНР".

У відповідь Україна вирішила відкликати своїх представників з СЦКК на підконтрольну територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram