ГоловнаСвіт

Пучдемон хоче діалогу з Мадридом, навіть якщо він буде не про незалежність Каталонії

Екс-голова Каталонії просить іспанський уряд дозволити йому повернутися.

Пучдемон хоче діалогу з Мадридом, навіть якщо він буде не про незалежність Каталонії
Карлес Пучдемон (в центре) на митинге в поддержку независимости Каталонии в Брюсселе
Фото: EPA/UPG

Відсторонений від влади лідер Каталонії Карлес Пучдемон закликав іспанський уряд дозволити йому повернутися. Про це він заявив в інтерв'ю Reuters, повідомляє DW.

"Я хотів би якомога швидше повернутися в Каталонію. Це стало б гарною новиною для Іспанії", - сказав Пучдемон в суботу, 23 грудня.

Політик наголосив, що хоче дістатися до Каталонії до першого засідання нещодавно обраного регіонального парламенту, яке відбудеться 23 січня.

"Я президент регіонального уряду і залишуся ним, якщо іспанська держава буде поважати результати голосування", - зазначив Пучдемон.

Він також наголосив на готовності вислухати будь-яку пропозицію Мадрида, навіть якщо в ньому не  йтиметься про незалежність Каталонії.

Відзначимо, Пучдемон тривалий час перебував в Брюсселі. Покинути Бельгію він мав намір після виборів у Каталонії 21 грудня.

За підсумками дострокових виборів парламентську більшість отримали прихильники незалежності Каталонії. Вибори пройшли за рекордною явкою - 81,94% виборців.

Нагадаємо, іспанський уряд оголосив про розпуск парламенту Каталонії 27 жовтня, після того, як він проголосив незалежність автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram