ГоловнаСвіт

У Лондоні загорівся найстаріший зоопарк у світі (оновлено)

Помер трубкозуб, ще чотирьох сурикатів вважають зниклими безвісти, дев'ять людей постраждали.

У Лондоні загорівся найстаріший зоопарк у світі (оновлено)
Фото: bbc.com

У Лондоні понад 70 пожежників намагаються загасити пожежу, що охопила вольєри зоопарку, сусіднє кафе і сувенірний магазин, повідомляє BBC.

"Десять пожежних машин і 72 рятувальників викликали на гасіння пожежі у кафе та магазині Лондонського зоопарку. Приблизно половина кафе і магазину, де також розташована зона для годівлі тварин, охоплені вогнем. Чи є на місці тварини, невідомо", - заявив представник пожежної бригади.

Займання сталося у верблюжому вольєрі, неподалік від старого басейну для пінгвінів.

Представник зоопарку підтвердив, що тварини перебували поблизу вогню, проте відмовився коментувати, чи у безпеці вони зараз.

Він уточнив, що на цьому етапі причини займання встановити не вдалося. Повідомлень про жертви ні серед людей, ні серед тварин немає.

Зазначимо, Лондонський зоопарк вважають найстарішим науковим зоопарком у світі. Його заснували у 1828 році.

Оновлено. Вісім осіб отримали медичну допомогу на місці. У шести діагностували отруєння димом, ще двоє отримали незначні травми. Крім того, ще одну людину госпіталізували у лікарню на північному заході Лондона.

Незважаючи на те, що, як стверджує зоопарк, співробітники відразу ж після спалаху почали переміщувати тварин, що перебували поблизу від місця загоряння, у безпечні місця, помер трубкозуб на ім'я Міша, і ще чотирьох сурикатів наразі вважають зниклими безвісти.

Нагадаємо, раніше в Індії під час пожежі в кондитерській загинули 12 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram