ГоловнаСвіт

У НАТО заявили про намір РФ пошкодити підводні інтернет-кабелі

Метою російських спецслужб можуть стати кабелі, що забезпечують вихід в інтернет Європі та Північній Америці.

У НАТО заявили про намір РФ пошкодити підводні інтернет-кабелі
Фото: ussillinois.org

У НАТО стурбовані підвищеною активністю російських субмарин у Північній Атлантиці в регіоні, де проходять підводні кабелі, які забезпечують вихід в інтернет у Європі та Північній Америці. Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на оцінки військових.

"Активність російських підводних човнів зросла до рівня, небаченого з часів "холодної війни", - йдеться у повідомленні.

"Росіяни сфокусувалися на кабелях, які забезпечують Інтернет та інші комунікаційні зв'язки в Північній Америці і Європі, що може дати Кремлю можливість розірвати або використовувати важливі лінії передавання даних", - прокоментували виданню представники Альянсу.

За словами Ендрю Леннона, командувача підводними силами НАТО, Росія "очевидно виявляє інтерес" до підводної інфраструктури альянсу. НАТО вирішило відновити командний пункт, закритий після закінчення холодної війни, для забезпечення безпеки інфраструктури у Північній Атлантиці.

Головний військовий командувач Великобританії також попередив, що Росія може поставити під загрозу кабелі, які складають основу сучасної світової економіки. Леннон відмовився сказати, чи вважає НАТО, що Росія "дійсно торкнулася кабелів".

Нагадаємо, раніше у НАТО заявили, що ситуація в світі не така погана, як перед Другою світовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram