ГоловнаСвіт

Голова материнської компанії Google піде у відставку

Після відходу з поста виконавчого директора Шмідт збереже крісло в раді директорів Alphabet.

Голова материнської компанії Google піде у відставку
Эрик Шмидт
Фото: EPA/UPG

Голова ради директорів компанії Alphabet, що володіє Google, Ерік Шмідт залишає цей пост і займе посаду радника з технічних питань.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу

У заяві генерального директора Alphabet Ларрі Пейджа відзначено, що з 2001 року Шмідт допомагав компанії розраховувати на "бачення майбутнього технологій". "Тепер він буде допомагати нам як радник з наукових і технологічних питань", - сказав Пейдж.

Сам Шмідт заявив, що "в процесі еволюції Alphabet настав час для цих змін". У коментарі в Twitter Шмідт додав, що "після 10 років на посаді головного виконавчого директора і семи в ролі голови ради директорів" він "із нетерпінням чекає занурення в останні досягнення науки, технології та філантропії". "Я з нетерпінням чекаю продовження нашої роботи над майбутнім в Alphabet з Ларрі (Пейджем) і Сергієм (Бріном) (співзасновниками Google, - ред.)", - зазначив він. Після відходу з поста виконавчого директора Шмідт збереже крісло в раді директорів Alphabet. 

Прибуток холдингу за третій квартал 2017 року становила $6,73 млрд, піднявшись на 33%. Виручка зросла на 24%, склавши $27,7 млрд. Google засновано Бріном і Пейджем у 1998 році, а Alphabet - в 1997-му. Материнською компанією Google Alphabet Inc офіційно стала в жовтні 2015 року.

Шмідт прийшов в Alphabet в 2001 році на запрошення Бріна і Пейджа, зайнявши в компанії пост голови ради директорів і головного виконавчого директора. У 2011 році він очолив раду директорів Alphabet, а в 2015-му - раду директорів нового холдингу Alphabet Inc. Окрім того, Шмідт очолює некомерційний фонд New America Foundation. У 2010 році він став членом ради фонду "Сколково".

Як повідомляли раніше в грудні, Google повністю перейшов на "зелену енергію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram