ГоловнаСвіт

Тоні Блер працює над скасуванням Brexit, - The Telegraph

"Це оборотний процес. Коли факти змінюються, я думаю, що люди мають право змінити свою думку".

Тоні Блер працює над скасуванням Brexit, - The Telegraph
Тони Блэр

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер намагається скасувати Brexit - процес виходу країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Це оборотний процес. Це (Brexit, - ред.) ще не відбулося. Коли факти змінюються, я думаю, що люди мають право змінити свою думку", - сказав Блер.

Відповідаючи на запитання, чи дійсно його мета щодо Brexit полягає в тому, щоб змінити цей процес, Блер відповів: "Так, саме так".

Напередодні він заявив, що намагається зупинити Brexit, оскільки зроблені в рамках кампанії щодо виходу з ЄС заяви, зокрема про те, що Національна служба охорони здоров'я Британії отримає додаткові 350 млн фунтів стерлінгів на тиждень після виходу Британії з блоку, виявилися помилковими.

Екс-прем'єр переконаний, що мети уряду в переговорах про Brexit не буде досягнуто, оскільки уряд хоче вийти з єдиного ринку, але і зберегти всі переваги, - і виборці можуть змінити свою думку.

Блер попередив, що Євросоюз не може дозволити продовження вільного потоку товарів через ірландський кордон, якщо Британія за межами єдиного ринку і митного союзу.

Уникнення утворення жорсткого кордону з Ірландією є одним із трьох ключових моментів Brexit, що вимагають досягнення "значного прогресу" для того, щоб ЄС перейшов до обговорення майбутніх відносин Великобританії з блоком. До цього влада Ірландії хоче отримати письмове зобов'язання від Британії щодо прикордонного питання.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% громадян, які брали участь у референдумі. У березні 2017 року закон про "Брекзит" було прийнято парламентом і схвалено королевою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram