ГоловнаСвіт

Радник Трампа: ймовірність війни з Північною Кореєю зростає з кожним днем

Макмастер закликав Китай запровадити повне ембарго на постачання нафти КНДР. 

Радник Трампа: ймовірність війни з Північною Кореєю зростає з кожним днем
Фото: EPA/UPG

Радник Білого дому з питань національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що ймовірність війни з Північною Кореєю зростає з кожним днем, пише "Голос Америки".

"Існують можливості вирішення цієї проблеми, що не включають збройний конфлікт, - заявив Макмастер у суботу, - але це гонка, тому що [північнокорейський лідер Кім Чен Ин] стає все ближчм і ближчим до цього, і часу залишається не так багато".

Макмастер закликав Китай запровадити повне ембарго на постачання нафти Північній Кореї, щоб позбавити країну палива, необхідного для запусків. "Не можна запускати ракету, не маючи палива", - сказав він.

Кілька днів тому, після тестового запуску нової міжконтинентальної балістичної ракети, Північна Корея оголосила, що вона може завдати удару по будь-якій точці континентальної території США. У зв'язку з цим Пентагон почав вивчати можливість установлення додаткових оборонних систем на західному узбережжі країни після погроз КНДР завдати удару по Сполучених Штатах. Інформагентство Reuters повідомило, що ці системи, ймовірно, будуть включати протиракетні комплекси для висотного заатмосферного перехоплення (THAAD), аналогічні розгорнутим у Південній Кореї.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram