ГоловнаСвіт

Під час вибуху в мечеті в Нігерії загинули 50 осіб

Число жертв може зрости.

Під час вибуху в мечеті в Нігерії загинули 50 осіб
Фото: ntv.ru

У результаті самопідриву терориста-смертника в мечеті на північному сході Нігерії загинули щонайменше 50 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Абубакар Отман, представник поліції в штаті Адамава, заявив, що під час вибуху в місті Мубі загинули 50 осіб, але "їх може бути більше, оскільки число може збільшитися через серйозно поранених".

Місто Мубі розташоване у штаті Адамава, низку територій якого 2014 року контролювало угруповання "Боко Харам". 2015 року нігерійські війська витіснили бойовиків із цього штату.

"Боко Харам" зазвичай здійснює теракти за участю смертників у жвавих громадських місцях, таких як мечеті і ринки, зазначає Рейтер.

Сьогоднішня атака стала найбільш смертоносною з грудня 2016 року, всі в тому самому штаті Адамава дві школярки підірвали 56 людей і поранили десятки інших на жвавому ринку.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене 2002 року, діє в основному на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року воно змінило назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". За місяць до того ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ). Жертвами "Боко Харам" з 2009 року стали понад 20 тис. осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram