ГоловнаСвіт

Колишній канцлер ФРН Шрьодер став головою ради директорів "Роснефти"

Меркель засудила плани Шредера увійти в керівництво "Роснефти".

Колишній канцлер ФРН Шрьодер став головою ради директорів "Роснефти"
Герхард Шредер
Фото: EPA/UPG

Колишнього канцлера Німеччини, голову комітету акціонерів Nord Stream AG Гергарда Шрьодера затвердили на посаді голови ради директорів "Роснефти".

Таку постанову прийняв російський уряд, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з текстом документа.

За його словами, рішення затвердити Шрьодера на цій посаді в документі уряду пояснюється тим, що він "авторитетний політик світового масштабу", який виступає за співпрацю Німеччини і Європи з Росією в сфері енергетики.

Також у пояснювальній записці до постанови уряду йдеться, що у Шрьодера є "виняткові компетенції і досвід незалежного директора в найбільших російських і міжнародних нафтогазових компаніях, у тому числі як голови ради директорів".

Шрьодер - товариш президента Росії Володимира Путіна.

До офіційного затвердження Шрьодера на посаді раду директорів "Роснефти" очолює помічник президента РФ Андрій Бєлоусов. Позачергове засідання ради держкомпанії, на якому оберуть нового голову, призначено на 29 вересня. Крім Шрьодера, до списку кандидатур на пост голови ради директорів "Роснефти" входять ще 10 осіб.

Раніше діючий канцлер ФРН Анґела Меркель засудила плани Шрьодера увійти в керівництво "Роснефти". Про запрошення колишнього канцлера на посаду голови ради директорів стало відомо в серпні.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Шрьодер очолив "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram