ГоловнаСвіт

У Франції водії вантажівок блокують дороги й нафтосховища

У Франції водії вантажівок блокують дороги й нафтосховища
Протест рабочих во Франции (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Франції профспілки створюють блокади по всій країні на знак протесту проти  підписаної президентом Еммануелем Макроном реформи трудового законодавства.

Про це повідомляє The Local France. 

Так, водії вантажівок із профспілок CGT і FO використовували свої транспортні засоби для блокування восьми нафтосховищ у понеділок уранці, починаючи з 5-ї години за місцевим часом.

Зазначається, що вантажівки блокують дороги й доступ до паливних сховищ, через що утворюються затори.

Протести відбуваються в таких містах, як Марсель, Дюнкерк, Лілль і Ланс. Також профспілки оголосили про блокади в Кані, Гаврі, Мондвілі та Ла-Рошелі. Крім того, буде заблокований доступ до нафтосховища в Ліоні, Монпельє і Провансі. 

Газета Le Parisien повідомила, що о 9:30 поліція розігнала блокаду біля Тулузи.

Раніше повідомлялося, що Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи мають набрати чинності не пізніше 1 січня 2018 року. Згідно з французькою Конституцією, президент має право проводити реформи в обхід парламенту, і попередники Макрона цим правом не раз користувалися.

Минулі акції протесту проти трудової реформи пройшли в різних містах Франції 12, 21 і 23 вересня і були організовані великими профспілками країни.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram